Por Càrol W.

Con el espectáculo de magia Ninots màgics (muñecos mágicos) del mago Selvin se dio el pistoletazo de salida a la celebración del 10º aniversario de la Biblioteca Francesc Candel de Barcelona (C/Amnistia Internacional, 10). Y antes de empezar con la crónica ya concluyo que los festejos no podrían haber empezado mejor.

La asistencia de público fue todo un éxito, más de 150 personas llenaron el vestíbulo de la biblioteca, que quedó pequeño para la ocasión. Metida en mi modesto papel de “cronista” me fijé en el tipo de público que asistió y, como era de esperar, mayoritariamente éramos familias con niños (de 2 a 12 años aproximadamente) aunque tampoco era para desmerecer la afluencia de público “senior” de más de 65 años.

Fue aparecer el mago con su estupenda ayudante en el escenario y cesar los murmullos al instante. Su sola presencia y su don de palabra mantuvieron a todos los asistentes expectantes: ¿qué nos iban a ofrecer? ¿Serían buenos los trucos de magia? ¿Se divertirían los pequeños espectadores? ¿Y los más mayores?… A priori era un misterio.

15123352_10154742959857878_4016559396526168060_oMi experiencia en los espectáculos con la etiqueta de “familiares” me lleva a pensar que muchos de los papás y mamás asistentes llevaron a sus hijos e hijas para entretenerlos pero sin muchas expectativas en lo que se refiere a su propio disfrute. Pero yo, que soy muy observadora, pude comprobar como los progenitores disfrutaron con toda la función igual que lo hicieron los más pequeños. De hecho, algunos me lo confesaron al acabar el espectáculo.

Los juegos y trucos de magia hicieron soñar a grandes y pequeños por igual. Seguramente, mientras los adultos soñábamos con poder multiplicar billetes de 100 euros con la facilidad con la que lo hizo el mago, los más pequeños pensarían en cómo conseguir la fórmula secreta que permitiera hacer dibujos que hablaran… y así con todos los trucos a los que asistimos.

Fue un espectáculo muy ameno y divertido que contó en todo momento con la participación del público, y es que hasta una docena de pequeños espectadores pudieron subir al escenario para ejercer de ayudantes del mago. Entre ellos, mi pequeño espectador de 7 años que, emulando a su admirado Harry Potter, hizo aparecer un huevo sobre el escenario.

En un momento dado, cuando mi tendencia de educadora infantil a prever la inquietud propia de los niños ante actos de larga duración comenzaba a removerse, apareció él, Andreuet. Y ¿qué podría contaros de él? A pesar de encontrarnos en una biblioteca donde se debería guardar silencio, lo único que se podían escuchar eran las carcajadas del público ante su aparición. Y es que Andreuet no era el típico conejo que sacan los magos de sus chistera, empezando porque ni siquiera era un conejo. Andreuet era un simpático perrito, un muñeco de ventriloquia que se ganó el cariño a del público con sus gracias, incluso se atrevió a hacer algún truco de magia.

15181646_10154758607147878_8668387613283993758_n

A destacar también que, aunque Ninots màgics sea considerado un espectáculo veterano con más de 600 representaciones a sus espaldas, cada espectáculo es único porque el público juega un papel muy importante. Y es ahí donde vuelve a brillar el mago, todo un maestro en la improvisación que requiere la constante interacción con un público variopinto. Pude constatar la gran complicidad del artista con los pequeños espectadores y con los mayores, a quienes dedicó algún que otro guiño fuera del alcance de los más pequeños.

Ni que decir tiene que mi pequeño espectador de 7 años quedó encantado con el espectáculo y está ilusionadísimo con poder aparecer en esta crónica aunque sea desde el anonimato. Por su parte, mi pequeño espectador de 10 años, gran aficionado a la magia salió de la función con ganas de más y, al volver a casa estuvo practicando sus trucos favoritos.

15069014_10154505795155673_542489004213489473_o

Si he de hacer algún apunte no tan positivo del evento, diría que la temperatura subió como consecuencia de la cantidad de público asistente y al final llegamos a pasar calor a pesar de estar en invierno.

Y por segunda vez vuelvo a concluir que Ninots màgics, tal como pude comprobar desde mi privilegiada localidad, agradó tanto a jubilados como a pequeños pasando por mamás y papás que, apretujados en sus sillas e incluso sentados en el suelo, acudieron en masa a disfrutar de la función. Y es que un espectáculo tan ágil, divertido y asombroso no se ve todos los días.

Sin duda, nos quedamos con ganas de volver a disfrutar del mago Selvin, con Ninots màgics o con cualquier otro de sus espectáculos, le seguiremos la pista.

Por Càrol W.

DATOS TÉCNICOS

Ninots màgics

Idea e interpretación: Mago Selvin  (https://www.facebook.com/lamagiadeSelvin/?fref=ts)

Ayudante: Gloria

Disciplinas: magia, ventriloquia, humor.

Público familiar / infantil

Idioma: catalán

55 minutos

Biblioteca Francesc Candel

Miércoles, 16 de noviembre de 2016 (18.00)

 

lengua catralanaAmb l’espectacle de màgia Ninots màgics del mag Selvin es va donar el tret de sortida a la celebració del 10è aniversari de la Biblioteca Francesc Candel de Barcelona (C/Amnistia Internacional, 10). I abans de començar amb la crònica ja concloc que els festejos no podrien haver començat millor.

L’assistència de públic va ser tot un èxit, més de 150 persones van omplir el vestíbul de la biblioteca, que va quedar petit per a l’ocasió. Ficada en el meu modest paper de «cronista» em vaig fixar en el tipus de públic que va assistir i, com era d’esperar, majoritàriament érem famílies amb nens (de 2 a 12 anys aproximadament) encara que tampoc era per desmerèixer l’afluència de públic «sènior» de més de 65 anys.

Va ser aparèixer el mag amb la seva estupenda ajudant a l’escenari i cessar els murmuris a l’instant. La seva sola presència i el seu do de paraula van mantenir a tots els assistents expectants: què ens anaven a oferir? Serien bons els trucs de màgia? Es divertirien els petits espectadors? I els més grans?… A priori era un misteri.

La meva experiència en els espectacles amb l’etiqueta de «familiars» em porta a pensar que molts dels papàs i mamàs assistents van portar als seus fills i filles per entretenir-los però sense moltes expectatives pel que fa al seu propi gaudi. Però jo, que sóc molt observadora, vaig poder comprovar com els progenitors van gaudir amb tota la funció igual que ho van fer els més petits. De fet, alguns m’ho van confessar en acabar l’espectacle.
Els jocs i trucs de màgia van fer somiar a grans i petits per igual. Segurament, mentre els adults somiàvem amb poder multiplicar bitllets de 100 euros amb la facilitat amb la qual ho va fer el mag, els més petits pensarien en com aconseguir la fórmula secreta que permetés fer dibuixos que parlessin… i així amb tots els trucs als quals vam assistir.
Va ser un espectacle molt amè i divertit que va comptar en tot moment amb la participació del públic, i és que fins a una dotzena de petits espectadors van poder pujar a l’escenari per exercir d’ajudants del mag. Entre ells, el meu petit espectador de 7 anys que, emulant al seu admirat Harry Potter, va fer aparèixer un ou sobre l’escenari.

Solament en un moment donat, quan la meva tendència d’educadora infantil a preveure la inquietud pròpia dels nens davant actes de llarga durada, va aparèixer ell, l’Andreuet. I què podria explicar-vos d’ell? Malgrat trobar-nos en una biblioteca on s’hauria de guardar silenci, l’única cosa que es podien escoltar eren les riallades del públic davant la seva aparició. I és que l’Andreuet no era el típic conill que treuen els mags dels seus barrets de copa, començant perquè ni tan sols era un conill. L’Andreuet era un simpàtic gosset, un ninot de ventriloquia que es va guanyar l’afecte del públic amb les seves gràcies, fins i tot es va atrevir a fer algun truc de màgia.

A destacar també que, encara que Ninots màgics sigui considerat un espectacle veterà amb més de 600 representacions a l’esquena, cada espectacle és únic perquè el públic juga un paper molt important. I és aquí on torna a brillar el mag, tot un mestre en la improvisació que requereix la constant interacció amb un públic molt divers. Vaig poder constatar la gran complicitat de l’artista amb els petits espectadors i amb els adults, als qui va dedicar algun acudit fora de l’abast dels més petits.

No cal dir que el meu petit espectador de 7 anys va quedar encantat amb l’espectacle i està il·lusionadíssim amb poder aparèixer en aquesta crònica encara que sigui des de l’anonimat. Per la seva banda, el meu petit espectador de 10 anys, gran aficionat a la màgia va sortir de la funció amb ganes de més i, en tornar a casa va estar practicant els seus trucs favorits.

Si haig de fer alguna anotació no tan positiva de l’esdeveniment, diria que la temperatura va pujar com a conseqüència de la quantitat de públic assistent i al final vam arribar a passar calor malgrat estar a l’hivern.

I per segona vegada torno a concloure que Ninots màgics, tal com vaig comprovar des de la meva privilegiada localitat, va agradar tant a jubilats com a petits passant per mamàs i papàs que, atapeïts en les seves cadires i fins i tot asseguts al terra, van acudir en massa a gaudir de la funció. I és que un espectacle tan àgil, divertit i sorprenent no es veu tots els dies.

Sens dubte ens quedem amb ganes de tornar a gaudir del mag Selvin, amb Ninots màgics o amb qualsevol altre dels seus espectacles, li seguirem la pista.

Por Càrol W.

DADES TÈCNIQUES

Ninots màgics

Idea i interpretació: mag Selvin (https://www.facebook.com/lamagiadeSelvin/?fref=ts)

Ajudant: Glòria

Disciplines: màgia, ventriloquia, humor.

Públic familiar / infantil

Idioma: català

55 minuts

Biblioteca Francesc Candel

Dimecres, 16 de novembre de 2016 (18.00)